lauantai 9. kesäkuuta 2007

Vihdoin vauhdissa

Vuoden 2007 pyöräilykausi on kohdallani vihdoin alkanut. Viikon sisällä mittariin on kertynyt noin 80 kilometriä lähinnä työmatka-ajoa. Vielä aikaisin keväällä oli tarkoitus, että ensimmäinen harjoitusetappi olisi 10.6. ajettava Likkojen pyöräilyn 70 kilometrin lenkki, mutta nyt ei harjoitusta ole tarpeeksi alla, että sitä voisi huomenna lähteä ajamaan. Lisäksi pyörän takavanne kaipaa rihtausta, sillä jarrupalat ottavat säätämisestä huolimatta jatkuvasti kiinni vanteeseen. Toisaalta, Likkojen pyöräilyssä olisi myös 40 kilometrin lenkki, jonka varmasti jaksaisi polkea ilman harjoitteluakin. Jään vielä harkitsemaan lähtöä.

Olen loppuviikon aikana selvitellyt rihtauksen hintoja eri pyörähuolloissa. Kalliopyörä lupasi tehdä homman 20 eurolla alta alle -palvelulla, Bike Company taas pulittaa työstä 25-30 euroa riippuen siitä, viekö pelkän renkaan vai koko pyörän.

Pyörän keväthuollon tein jo hyvissä ajoin huhtikuussa yhdessä miespuolisen kaverini kanssa. Vaihdoimme polkimet Combo-lukkopolkimiin, säädimme etu- ja takajarrut sekä takavaihtajan ja tarkistimme ketjujen öljytilanteen. Apuna huollossa oli tietysti myös Tunturin huoltokirja.

Ei kommentteja: