perjantai 15. kesäkuuta 2007

Puhkeamaton rengas reissuun

Pyöräilyvuosi 2007 oli esillä Aamu-TV:ssä. Pyöräillään-sarja on miellyttävästi siirtynyt kesäaikataulussa esitettäväksi varttia yli kuudesta klo 8.13. Tänään pyörämatkailua harrastava pariskunta kertoi reiteistään ja kokemuksistaan polkuvoimin tehdyiltä reissuiltaan. Pariskunnan mies neuvoi lopussa ostamaan pistosuojatut renkaat, sillä esimerkiksi Helsingissä lasimurska kuuluu nykyään luontoon... Tunnetuimpia pistosuojattuja eli ns. puhkeamattomia renkaita ovat ehkä Schwalbe-renkaat. Bike Planet mainostaa kuvastossaan puhkeamatonta Marathon Plus -yleisrengasta hintaan 39 e/kpl. Kallista lystiä, mutta säästänee hermoja ja aikaa pyöräreissussa.

2 kommenttia:

mie kirjoitti...

Suosittelen Schwalbeja minäkin; jo kolmatta kesää pistosuojatut renkaat alla. Ainoat renkaan tyhjenemiset on tulleet siitä, että vannenauhan kulma on hiertänyt renkaan rikki, siis sisältä päin. Tosin niissä on sitten huollon mukaan pakko pitää 4-5 bar paineita tai ulkorenkaan rakenne menee rikki. Mutta siihenkin tottuu, ja rullaa vaan paremmin :-)

Viveka kirjoitti...

Vai on siinä tuollainen määrä, mitä pitää painetta olla... Tuo oli todella hyvä tietää. En tiedä, onko kuitenkaan tänä kesänä vielä varaa ostaa noita renkaita. Tuntuu, että ajaminen jää kuitenkin aika vähiin tältä kesältä.

Tosiaan enemmän painetta - kevyempi polkea. Pitäisi opetella pumppaamaan renkaat huoltoasemalla, mutta olen ollut vähän laiska opettelemaan.