perjantai 15. kesäkuuta 2007

Pyörämatkailua

Liekö aamun postauksessa mainitsemani Pyöräilyvuoden ansiota, että pyörämatkailu on tänä vuonna saanut enemmänkin huomiota mediassa. Eräs Hesarin blogi on roikkunut omissa suosikeissani, nimittäin Soininvaaran blogi Pyörällä Välimerelle. Yle Teksti-TV:n kuntoliikuntasivut puolestaan seuravat Matti Rämön matkaa Pakilasta Saharaan, jonne Rämö saapunee heinäkuun puolenvälin tienoilla. Rämön matkaa kuvitettuna voi seurata myös Cira Almentin sarjakuvista sekä Rämön valokuvista.

Pyörämatkalle ei kuitenkaan aina tarvitse lähteä niin kauas, kuin edelliset kaverit ovat suunnanneet. Suomesta löytyy monia hyviä ja hienoja pyörämatkailukohteita. Nyt parhaat kohteet on koottu helpoksi paketiksi uudelle Pyöräillen Suomessa -sivustolle, jota ylläpitää Pyöräilykuntien verkosto ry.

Viime kesänä Turun saaristossa matkailleena en voi olla nostamatta sitä tässä yhteydessä esiin erittäin suositeltavana pyörämatkailukohteena. Parhaimmillaan saaristolaisuuden kohtasimme pienellä Norrskattan saarella (kuvassa), jolla yövyimme vierasvenesataman pienessä (leikki)mökissä. Nautittavia maisemia, meri-ilmaa, voimien koettelua, selviytymistä ukkoskuurossa eksymisestä ja paljon muuta jäi matkasta muistoihin.

Turun saaristoon suuntaavalle matkailijalle suosittelen Pyöräilijän GT-kartta 1:stä, joka suurin piirtein piti kutinsa viime vuonna muutamia yöpymispaikkoja ja ravintoloita lukuunottamatta. Fillarioppaan tiedot reitin kunnon suhteen olivat epäpäteviä, mutta palvelut hyvin lueteltu. Lauttojen aikataulut löytyvät hyvin netistä tai aikatauluvihkot voi tilata Turunmaan seudun matkailuinfosta. Samalla sivustolla voit tilata tai ladata esitteet tai tehdä virtuaalimatkan saaristoon.

Toukokuun puolella tapasin serkkuani, jonka kanssa aloimme tehdä alustavia suunnitelmia tämän kesän pyöräilyreissusta. Suunnaksi on tarkoitus ottaa Ahvenanmaa. Heinäkuu on myös tänä vuonna lomakuuni ja vielä on aikaa suunnitella. Toistaiseksi en ole vielä varannut lomalle mitään menoa toiveissa tämä reissu. Pitäkää peukkuja siis!

Ai niin, pyörämatkalle voi printata tukimateriaaliksi mukaan urheilupsykologi Veltto Virtasen vinkit vaikeiden hetkien varalle.

2 kommenttia:

S kirjoitti...

Ahvenanmaa on erittäin kiva. Olin siellä ekan kerran viime vuonna ja huuma jäi päälle: parin viikon päästä taas uudestaan, nyt tietenkin erilaisin reittivalinnoin. Mitään mahdottomia matkojahan siellä ei kyllä poljeta, kun saari on loppujen lopuksi tosi pieni. Mutta viehättävä se on.

Ja jos Turun saaristossa käy, niin ehdottomasti kannattaa käydä Seilin saaressa.

Turun seudun pyöräilykuulumisia voi lukea blogistani jasmineilinen.blogspot.com

Viveka kirjoitti...

Heipä hei Jasmin! Hienoa, että löysit tänne blogiin! Samanhenkisiä olen yrittänytkin etsiskellä blogilistalta.

Ahvenanmaa tosiaan houkuttaa kovasti, toivottavasti vaan saamme serkun lomat osumaan kohdalleen. Katsoin myös tuota kirjoittaessa niitä etäisyyksiä, jotka vaikuttavat todella lyhyiltä.

Voisin muuten linkata viime vuotiset saaristoreissun kuvat johonkin postaukseen, kunhan saan ne taas näkyviin nettiin. Seilin saarella muuten käytiin ja saari oli todella mielenkiintoinen kokemus vanhoine kirkkoineen, muistoristeineen ja sairaalarakennuksineen.