tiistai 19. kesäkuuta 2007

Poljinavaimelle töitä

Vihdon taas pyörän selässä. Ilmat ovat olleet pyöräilyyn kehnot. Tuulista ja sadetta. Tänään poljin työpaikan kautta keskustaan ja sieltä työpäivän päätyttyä kotiin. Matkaa kertyi 17,5 kilometriä. Mittarin totaalilukema on 160 kilometrissä. Hiljalleen sitä matkaa kuitenkin kertyy lisää. Jos tänä kesänä pääsen edes liki 1000 kilometriä, olen tyytyväinen.

Nyt, kun vannepulmat ovat ohi, alkoi toisesta polkimesta kuulua napsetta. Edellisen kerran kuulin saman äänen viime kesän pyöräreissun alussa välillä Turku - Naantali. Silloin kävin näyttämässä pyörääni Naantalin VG-varaosa Oy:ssä, jonka palvelu osoittautui loistavaksi! Vian määritelmä oli löystynyt poljin. Kiristyksen jälkeen loppui napse. Meitä palvellut ystävällinen herra ei lähtiessämme suostunut ottamaan maksua palvelustaan. Lupasimme mainostaa paikkaa ja sen hyvää palvelua vastaantulijoille, jotta liike saisi joitain maksaviakin asiakkaita.

Keväällä huollon yhteydessä vaihdoimme ystäväni kanssa vanhat polkimet uusiin Shimanon combo-polkimiin. Luultavasti kiinnitys on löystynyt ajaessa, joten polkimia on kiristettävä. Avuksi tulee poljinavain. Ostin sellaisen viime keväänä täydentäessäni huoltovälineitten arsenaalia.

Taas tulee vähän vajaan viikon tauko polkemiseen sillä lähden jo huomisaamuna pois kaupungista ja juhannuksen viettoon. Toivon myös pääseväni serkun kanssa keskustelemaan Ahvenanmaan reissun kohtalosta. Voi kuinka toivon, että se tulee toteutumaan!

Ei kommentteja: