torstai 28. kesäkuuta 2007

Ahvenanmaa - Here we come!

Puhuin juuri serkun kanssa puhelimessa Ahvenanmaan matkasta. Serkulla oli muutama ehto koskien matkan kestoa ja reittiä, joista päästiin yksimielisyyteen. Yksityiskohtien selvittyä serkku oli jo valmis sopimaan päivästäkin! Hänellä alkaa pitkä, kuuden päivän vapaa maanantaina, joten pääsemme lähtemään tiistaiaamuna. Matkustamme laivalla Maarianhaminaan ja lähdemme sieltä pyöräilemään saaria ympäri. Viivymme vähintään 3-4 päivää. Jos ilmat ovat oikein hyvät, mikään ei estä minua vielä jäämästä senkin jälkeen rundaamaan, mutta serkun on palattava töihin sunnuntaiksi.

Olen todella onnellinen ja innoissani! Tätä minä toivoin tältä kesältä! Saaristoreissua mukavassa seurassa. Toiveet voivat käydä toteen!

Viime viikolla piipahdin kirjakaupassa ja ostin Ahvenanmaan ja Turun saariston ulkoilukartan. Karttojen normaalihinnat ovat melko huimia; kyseinen kartta maksoi 18 euroa. Viime kesänä kävi tuuri ja sain ostettua useamman Fillarioppaan pienellä hinnalla Kirjatorilta. Yritin myös tänä kesänä käydä katsomassa, mutten löytänyt sieltä juuri mitään karttoja. Kirjastossani ovat kuitenkin nyt Turun saariston, Kuninkaantien sekä Härkätien Fillarioppaat odottamassa käyttäjäänsä.

2 kommenttia:

S kirjoitti...

Ymmärsinköhän oikein: olemmekohan olleet tismalleen samaan aikaan pyöräilemässä Ahvenanmaalla? Minä olin siskoni kanssa reissussa 2. - 6.7.

Hillittömimmät matkamuistot tulivat tällä kertaa pienestä Skarpnåtön kylästä, jossa meidät passistettiin telttailemaan lammaslaitumelle varsin kohtuullista yhden euron korvausta vastaan. Sielläpä sitten koetettiin etsiä sopivaa paikkaa lampaanpapanoiden seasta. Mutta laitumen sijainti oli upea merenrantamaisemineen, joten leiripaikkana se oli ehdottomasti reissun kaunein.

Matkamittari oli armoton ja kertoi, että viideltä päivältä kertyi kilometrejä vain 170. Saari pitäisi kiertää joka päivä kertaalleen ympäri, jos meinaisi saada isompia lukemia mittariin.

Matkan jälkeen päätin myös, että retkipatja-ajat ovat minulta lopullisesti ohi ja siirryn jatkossa kokonaan puhallettaviin patjoihin. Sellainen oli mulla nyt ekaa kertaa käytössä ja unet olivat noin tuhat kertaa paremmat kuin kivikovalla retkipatjalla.

Toivottavasti sinulla on ollut hyvä matka!

Viveka kirjoitti...

Jasmin: Emme olleet samaan aikaan liikkeellä. Reissuni ajoittui 10.-14.7. Viisi päivää vietin siis minäkin Ahvenanmaalla, mutta hiukan myöhemmin.

Mukava kuulla teidän reissun menneen hyvin! Ajattelin itse nyt päivittää tarinaa reissusta blogiin. Näin lomalla on vaan liian laiska päivittämään =)